Условия за ползване

Уебстраницата www.fly4u.bg принадлежи на туристическата агенция FLY4U.BG EOOД със седалище и адрес на управление в гр. София, бул."Патриарх Евтимий"№ 14, ет.1, ап.3, ПК. 1000, БУЛСТАТ BG202131722, притежаваща туристически лиценз PK-01-7112.
Агенцията предлага:
-евтини самолетни билети;
-хотелски резервации;
-коли под наем;
-туристически обиколки и екскурзии;
Цел номер едно на нашата агенция е да дава винаги най-доброто, най-бързото, най-коректното, най-сигурното и най-удобното решение за своите клиенти.

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ И ПОКУПКA

С резервацията и покупката на самолетен билет или на друга предлагана от нас туристическа услуга чрез уебсайта на fly4u.bg, по телефона или от нашите офиси, всеки потребител-клиент приема общите условия за резервация и покупка, определени от съотвтния доставчик на FLY4U.BG EOOД.
Туристическата агенция fly4u.bg е посредник при предоставянето на туристически услуги (самолетен билет, билет за ферибот, хотелски резервации, коли под наем (рент-а-кар), организирано пътуване и др.) между потребителя-клиент и доставчика на туристическата услуга.
Ние сме задължени да уведомяваме нашите клиенти относно общите условия за резервация и покупка, предоставени ни от всеки един доставчик, чрез нашия уебсайт или посредством отдел „Обслужване на клиенти" на нашия офис.
Във всеки случай, fly4u.bg гарантира коректното протичане на сделката между клиента и доставчика за всяка една предлагана от нас туристическа услуга.
ВАЖНО! Електронните адреси и личните данни на нашите клиенти НЕ се продават, НЕ се преотстъпват и НЕ се предоставят по какъвто и да е начин на трети лица с търговска или каквато и да било друга цел.
Освен това ви гарантираме, че никой от отдел "Обслужване на клиенти" на fly4u.bg няма да ви обезпокои с нежелани телефонни обажданя или e-mail-и по каквато и да било причина.

Резервации

Можете да направите Вашата резервация, като попълните специализираните форми в секция „Търсене„ на нашия уебсайт www.fly4u.bg.
Осъществявайки резервация в нашия уебсайт или по друг начин (с обаждане по телефона на нашия call center или с посещение на наш офис), потребителят-клиент изрично възлага на fly4u.bg да посредничи при предоставянето на туристическа услуга от страна на доставчика.В случай на промени в пътуването, избрано от потребителя-клиент, които са направени от доставчика, напр. в случай на забавяне, промяна или анулиране на полет, екипът на fly4u.bg ще направи всичко възможно да се свърже с потребителя-клиент по телефона или чрез e-mail и да го уведоми за промените, доколкото е бил своевременно информиран от доставчика.
За разместваня, забавяния и анулиране на полети или на други туристически услуги и продукти на доставчиците, за които fly4u.bg не е била уведомена своевременно, последната не носи никаква отговорност.
Потребителят-клиент носи отговорност за спазването на условията, поставени от всеки един доставчик.Например условията, които поставя всяка авиокомпания във връзка с часа на пристигане или на check-in-а или относно промяната, анулирането на резервация и др.
Потребителят-клиент ще бъде уведомен за тези условия от съответния доставчик, като те ще бъдат изложени и в нашия уебсайт при извършване на резервацията, както и в e-mail-а, изпратен от fly4u.bg за нейното потвърждение.
В случай, че потребителят-клиент наруши общите условия за ползване на нашата уебстраница, fly4u.bg си запазва правото да отхвърли заявката му за резервация.

Цени

Всички цени, посочени в уебсайта на fly4u.bg са крайни за потребителя-клиент цени, което се отнася и за цените на резервациите, направени от нашите офиси.
Потребителят-клиент не се задължава да заплати каквато и да било допълнителна сума по време на пътуването си върху платеното на fly4u.bg, освен в случаите на :
-свръх багаж или изпращане на специален багаж и предмети;
-ненавременно явяване на чек-ин гишето на авиокомпанията;
-туристически застраховки;
-при пътуваня, с допълнително включени избираеми услуги в екскурзионната программа;
-за всичко останало, което не е било упоменато в нашата уебстраница или не е поискано и договорено от екипа за обслужване на клиенти на fly4u.bg;
Комисионната на fly4u.bg, в качеството й на посредник, е включена в общата стойност на предлаганата услуга.

Начини на плащане

При осъществяването на резервация на самолетен билет в нашия уебсайт, можете да заплатите с кредитна карта посредством електронната ни система, като в случай на нужда можете да се обадите за помощ в отдел резервации или да платите с депозит по банковите сметки на агенцията в Postbank или CCBank, както и в брой или с кредитна карта при посещение на някой от нашите офиси.
Можете да видите възможните начини на заплащане в нашата уебстраница при извършването на резервацията на самолетен билет или друга туристическа услуга.
За резервация на самолетен билет на нискотарифна авиокомпания (напр. easy jet), плащането се извършва изключително и само с кредитна карта на клиента или посредством кредитна карта на агенцията, в случай, че клиентът желае да направи резервация и да закупи билета си от офис на агенцията и не притежава кредитна карта.
За хотелска резервация, направена в интернет, можете да заплатите само с кредитна карта.
За хотелска резервация, направена по телефона, можете да заплатите с кредитна карта и в някои случай с банков депозит или в брой, както и с кредитна карта в наш офис.
За резервация на автомобил под наем, плащането се извършва само с кредитна карта на потребителя-клиент.Резервацията на фериботен билет се извършва винаги с обаждане по телефона, като можете да платите с банков депозит или в брой, както и с кредитна карта в наш офис.
Извършването на плащане посредством чужда кредитна карта е невъзможно, освен в случаите,когато собственикът на кредитната карта упълномощи fly4u.bg за тегленето на определена парична сума от нея.
Преди изплащането на цялата сума, fly4u.bg не се задължава да предостави билетите и пътническите документи на потребителя-клиент.
Възможно е fly4u.bg да поиска от потребителя-клиент да представи документ, доказващ адреса на неговото местожителство или копие на кредитната му карта или документ за извършен банков превод преди окончателното издаване на билета.

Потвърждение на резервация

В случай на резервация – покупка на туристическа услуга чрез уебсайта на fly4u.bg или от нашите офиси, потребителят-клиент ще получи потвърждение на резервацията – покупката си по e-mail или с отпечатан екземпляр в някой от офисите ни,като се задължава да провери точността на данните в потвърждението и да уведоми в рамките на 24 часа fly4u.bg за евентуални отклонения или грешки в първоначалната резервация, регистрирана от него самия или в данните, които е дал в наш офис.
В противен случай, fly4u.bg не носи отговорност за резервацията на потребителя-клиент.

Изпращане на билети

Самолетните билети се изпращат на потребителя-клиент във вид на електронни билети (e-ticket) на електронния му адрес (e-mail) или в разпечатан вид, когато резервацията е направена в наш офис.
След издаване на билета, потребителят-клиент на нашия уебсайт получава e-mail с номера на електронния билет, който ще трябва да разпечата и да вземе със себе си на летището за проверка на чек-ин гишето.
В случай на загуба на пътническите Ви билети се свържете с екипа за обслужване на клиенти.
Фамилията и името на потребителя-клиент, записани в системата за резервации трябва да съответстват на имената в неговата лична карта или паспорт т.е. в документа, които ще използва за пътуването си.
Фериботните билети за страната и чужбина се изпращат на клиента с куриер. Клиентът може да получи билета си и от офис на агенцията.
В случай на резервации рент-а-кар и хотелски резервации, клиента получава ваучера (voucher) си и съответно кода на резервацията по e-mail.
В случай на организирани пътуваня, клиента получава всички съответни уведомителни документи на email-а си или от офисите на fly4u.bg.

Пътнически документи

Туристическа агенция fly4u.bg не носи никаква отговорност относно пътническите документи (паспорти, visa и т.н.), които клиента е длъжен да притежава за осъществяване на пътуването.
ВНИМАНИЕ: Клиентът трябва да носи по време на пътуването си същия пътнически документ, който е използвал при резервацията на избраната от него туристическа услуга.
Осигуряването на изискваните пътнически документи е отговорност на пътника.

Αнулиране, промени

Възможността за промяна или анулация на самолетен или фериботен билет, на пътуване или на друг продукт или услуга, както и условията по извършването на такава промяна или анулация, зависят от условията, поставени от всеки един доставчик.
Разходите, които вероятно ще възникнат в случай на промяна или анулация на туристическа услуга, се определят от условията, поставени от всеки един доставчик и засягат само и единствено потребителя-клиент.
В случай, че доставчикът позволява на потребителя-клиент да анулира или променя една избрана туристическа услуга, потребителят-клиент е длъжен да уведоми писмено с e-mail екипа на fly4u.bg, че желае анулация или промяна, защото в противен случай fly4u.bg не може по своя преценка да поеме анулирането или изменението на резервацията.
Преди всяка резервация, потребителят-клиент е длъжен да прочете и да се съгласи справилата за таксите и рестрикциите.
В случай, че потребителят-клиент направи резервация и впоследствие възникне промяна или анулация на пътуването по вина на доставчика, fly4u.bg ще промени или анулира резервацията без да Ви таксува допълнително.
Освен условията по анулирането – промяната на всяка услуга или тези определени от авиокомпаниите, неустойката, която трябва да бъде заплатена (като стойност на услугата) се определя както следва :
1. Промяна на самолетен или фериботен билет за страната или чужбина - 10€/ билет;
2. Анулиране на самолетен или фериботен билет за страната или чужбина - 10€/ билет;
3. Анулиране на пътуване/екскурзия в страната и чужбина - 20€/ човек;
Комисионната, заплатена при издаването на един билет, в случай на анулирането му, не се връща.

Освобождаване от отговорност

Туристическа агенция fly4u.bg не носи никаква отговорност за :
• *Невъзможността за предоставяне на услуга или продукт от страна на доставчика, при направена резервация в уебсайта или офисите на агенцията;
• *Грешки, пропуски, нарушения или отказ на доставчика;
• *Травми, контузии, смърт, унищожаване на собственост или други щети, които могат да настъпят при предоставянето на услуги от доставчика;
• *Забавяния, анулации, overbooking (издаване на повече билети, отколкото са местата), стачки или форсмажорни обстоятелства, които агенцията не може да контролира пряко;
• *Спазване на политиката за защита на личните данни при връзки на уебсайтовете на доставчиците с такива на трети лица;
• *Информацията, предоставяна и публикувана от доставчиците относно предлаганите услуги;

Отговорност на потребителя

При използването на уебсайта на fly4u.bg потребителят-клиент декларира, че е пълнолетен т.е., че е на възраст над 18 г. и поема цялата отговорност за използване на интернет страницата ни от непълнолетни лица за тяхна сметка.
Потребителят се задължава да използва уебсайта съгласно предвиденото от закона и спазвайки гореупоменатите условия за ползване.
Забранява се използването на интернет страницата с цел измама и спекулация, както и действията, които могат да нарушат нормалното функциониране на fly4u.bg.
Всяка злоупотреба с нашата уебстраница ще бъде наказана с блокиране на достъпа на потребителя до fly4u.bg.

Интелектуална собственост

Съдържанието на тази уебстраница е собственост на fly4u.bg.
Забранява се всяко копиране, разпространение, пренос, преработка, препродажба и всяко действие, което може да накърни имиджа на агенцията или уебсайта на fly4u.bg

Изменение и Актуализиране на общите условия за резервация и покупка

Туристическа агенция fly4u.bg си запазва правото да промени гореупоменатите условия за резервация и покупка с въвеждането на нови условия или с промени, наложени от развитието на технологиите в туристическия сектор.